14 Nisan 2009 Salı

So, is it raining in your bedroom?

'90 başlarında süratini iyice kavramış bir grunge dalgası vardı. Nirvana belki de bunun sorumlusuydu. Sadece o değil tabi ki. Bir sürü indie pop firması tarafından lanse edilen underground veya gereğinden fazla tanınmış her türlüsü mantar gibi etrafta bitmişti, o garaj sound'unun yerini temiz, ütülü ama yine de yırtık pantalonlar almıştı.

Ben o zamanlar olayı çok fazla idrak edemesem olsa gerek, her çıkan yeni grubu takip etmeye, dinlemeye çalışıyordum. İmaj hiçbirşeydir, susuzluk herşeymiş meğersem!

MTV Türkiye varken eskiden (uzun bir ara yoktu) rock, metal ve alternative müzikte hiç de fena örnekler göstermiyorlardı. O zamanlardan kalma Stone Temple Pilots'ın Core albümüne olan takıntım depreşti geçenlerde. Bugün de ilham aldım bu güçten...

Plush, grunge yapısı ve statik enerjisiyle beni alternative deryalara çekmişti o zamanlar. Şarkı sözlerini anlamlandırdığımda ise bambaşka bir STP ile karşı karşıyaydım.

"And I feel, so much depends on the weather,
So, is it raining in your bedroom?"

Ne demektir bu? Anlayanlar anlamayanlara. İlla ki anlamak da şart değil. Şaire ortaya çıkardığından dolayı saygı da bazen yeterli oluyor. Ama sıkı tüketiciler genelde daha derinlere inmek istiyor. Nerden nereye uzadı yazı. Sorun değil. Maksadım sadece bu parçayı paylaşmak aslında.

Uzun uzadıya müzik tahlillerinden ben de sıkılmaya başladım. Başka bir formül bulmak gerek. Fenasi'nin yaptığına benzemiyor ki bizimkisi, her daim ve herkes için güncel ve çekici bir konu değil müzik!!!

Belki de bana cazip gelen tarafı da budur.... ;)



http://www.youtube.com/watch?v=qIP1hTFbuq4

Enzimlere bölerek dinleyin! \m/ favit'te oku

2 yorum:

Selin dedi ki...

"her daim ve herkes için güncel ve çekici bir konu değil müzik!!!" cümlesini okuduktan sonra, güzel olan taraflarından biri de bu değil mi diyecektim ama baktım "Belki de bana cazip gelen tarafı da budur.... ;)" demişsin hemen altına :)) Güzel böyle be :))

Besimi dedi ki...

hakkaten öyle sLn :)
lafını ağzından almışım ya da sen benim ağzımdan... :)) yorumun için sağol!