24 Eylül 2008 Çarşamba

Karanlık'tır Benim Adım



"Life Has New Meaning" Burzum için yapılmış yeni ve taze bir tribute. Albüm resminden de anlaşılacağı üzere Macar Black Metal alemi Varg Vikerness'e (Burzum) bir güzellik yapalım demişler ve Dunkelheit'ta bahsi geçen ve büyük bir [yeraltı] kitleyi sürükleyen o ihtişamlı repliği tribute albümünün başlığı yapmışlar. "Hayatın yeni anlamı var" !!!

Tribute Confused Productions/HungAryan etiketiyle piyasada (bkz. www.burzum.org).

Burzum cover'larını ifa eden Macar abiler ve tracklist şöyle:

Teurgia "Dunkelheit"
Toween "Lost Wisdom"
Aetherius Obscuritas "Ea, Lord of the Depths"
Invictus "Die Liebe Nerpus"
Athame "Beholding the Daughters of the Firmament"
Domhring "Stemmen Fra Taarnet"
Adversor "My Journey to the Stars"
Gholgoth "Key to the Gate"
Anakron "Daudi Baldrs"
Hunderworld "Jesus' Death"
Baskiria "War"
Funebre "Ha elerkezik az este"

Albüm kapak resmi gayet hoş ve leziz görünüyor paganvari duruşuyla. Keçi/koyun/inek her ne boynuzuysa artık, interneti hiçe sayan, gazeteyi ne yapayım diyen, televizyondan ise hiç mi hiç bahsetmeyin mesajı veren edayla 'dünyalar arası' iletişimin varlığını hatırlatıyor bize.

Bunun en güzel örneği "Rundgang um die transzendentale Saule der Singularitat". 25:09 sürelik ruhi ve fikri bir yolculuk. Düz monoton algı çizgisinin ötesinde derin ve ince bir anlamlı boşluk vaat ediyor bizlere.

'Karanlıklar Prensi'ne adanmış bu anma cover albümü nedir, ne değildir, ne kadar ses getirir, vs. şahsen bilemiyorum. Henüz Macar cover'larını dinleme şansım olmadı. Dinleme fırsatı yakaladıktan sonra da bir review gelebilir.

Bu arada, albüm bu yıl Mayıs ayında yayınlanmış. Ben kendimce haberini vereyim dedim :) ne de olsa sene çıkmış değil henüz.

PreyMordial
favit'te oku

1 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.