8 Kasım 2008 Cumartesi

İnanç Var Mı?


Ergenliğimin biraz geç dönemlerinde farkettiğim ağabeylerimdir Faith No More.

Bu avant-garde/alternatif abilerin vakti evvelinde yeniden yorumladığı Commodores'tan Easy parçasıyla kendilerini tanıma şerefine nail oldum.

Birkaç tane best of niteliğinde olan Faith No More kompilasyon albümü edindim. Karmakarışık bir şekilde, albümleri kıçından başından yakalayarak, dinlemeye başladım Fatih No More'u.

Daha sonradan Mike Patton ismine aşina oldu kulağım. Kliplerde, albüm fotolarında ve posterlerdeki Mike Patton duruşuna FNM dinleyen ve hasta olmayan adam sayısı azdır gibime geliyor.

Derken, '95 yılına ait günlerden birinde MTV'nin Türkiye şubesinde bir klip gözüme takılır. Sert gitarlı, böğürtülü, dolgun bateri soundlu bir parçanın klibidir izlediğim.

Sabırsızlıkla beklerim klibin sonunu. Kimin söylediğini mutlaka görmem gerek, ki neyi nerede nasıl arayacağımı bileyim daha sonra :) Eğlenceli bekleyişin sonucu; Faith No More - Digging The Grave!

FNM hayranlığımdaki en önemli parçadır bu. Bol adrenalinli temposu ve Mike Patton uçukluğunun da kattığı kalbi yerinden söken vokalleri duyduğunuzda ''mezar kazma'' törenini beğenmiyorsanız, bu sizin aşırı normal(!) biri olduğunuza işarettir :)

FNM'nin dağılmasına üzülmüştüm çok. Oturup hüngür hüngür ağlamadım tabi, adam gibi favori FNM albümlerimi/parçalarımı dinlemeye devam ettim.

M. Patton FNM ile olmasa da, müzik çalışmalarına devam etmektedir. Solo projeler ve çeşitli soundtrack'lerle hızını kesmemiştir.

Çok yakınlarda Body Of Lies filminin müzikleri arasında yeralan Bird's Eye parçasında M. Patton'ı da görüyoruz. favit'te oku

2 yorum:

Selin dedi ki...

çok güzel başlıklar seçiyorsun :)
ben başlık yazmakta sorun yaşayan bir insanım, koca yazıyı yazıyorum başlığa gelince kasılıyorum, o yüzden çok dikkatimi çekiyor başlıklar :)) tercihler şahane ;)

Besimi dedi ki...

teşekkürler sLn! her zaman o kadar kolay olmuyor başlık seçmek. bazen 2-3 defa tartıp değiştirdikten sonra gönlüme yatan nihai başlık çıkıyor ortaya :)