23 Mart 2009 Pazartesi

When I grow up, there will be a day, when everybody has to do what I say!

16-17'li yaşlarda neyin ne olduğunu bilmediğim dönemlerde İsveç rap/metali diye bir tür olduğunu öğrenmiştim. Öğrenme dediğim de birisi kıçından uydurmacayla böyle bir tür yaratmış aklınca, Clawfinger'ın yaptığına da rap/metal deyip senin benim hayal gücümüzü basite indirgemiş.

Herhangi bir müzik türünü kategorilerde tutmak fena fikir değildir. Ancak, onu tamamen o kategoriye ait gösterip de diğer kapıları kapatmak pahasına değil. Daha çok etiketlemek gibi olmalı bence. Misal, groove içerir, hafiften bir hiphop havası sezinliyorum, yer yer thrash'e kaymışlar gibi yorumlar bence okuyanı ve duyanı çok daha özgür kılacaktır. Neyse, yeter bu kadar felsefe.

Clawfinger'da endüstriyellik vardır, metal vardır, nadir de olsa hardcore metal öğelerine de rastlanır bazı şarkılarda.



Sound olarak Use Your Brain albümlerini çok beğenirim. Gitar soundunun sanki defalarca makineden geçirilip, sadece iki kere rafineyle yetinilmemesi, beni çok cezbetmişti ilk dinlediğimde. Dahiyane bir albüm ya da tür olmasa bile en azından Clawfinger'ın söyleyecek birşeylerinin olması bile önemli. Metal parti eğlenceleri için de biçilmiş kaftan. favit'te oku

2 yorum:

Adsız dedi ki...

benim dinledigim muzik tam tersi :) hehe

Besimi dedi ki...

anlayamadım. rap dinliyorum mu demek istedin?