26 Ocak 2009 Pazartesi

War is Over Mayday, Mayday


Çok yüksek bir tırmanış diyebilir miyiz The Climb'ın ulaştığı seviyeye, bilemiyorum.

Ses getirmişti 1998'deki çıkış albümleri. Hatta ve hatta oldukça sevinmiştim böylesine bir grubun Türk piyasasından çıkmasına (her nekadar Amerikan gazlı olduğunu da bilsek önemli olan Türk olmalarıydı, umudumuzu yitirmemek adına).

"Under bloody red luna,
wake up my lacuna"

Nakaratıyla iyice kendimden geçirmişti beni Lacuna parçaları.

Özellikle alternatif metal öğelerine yer yer katılan hardcore duygusu da beni tırmanışa itmeye yeterliydi o yıllarda :)

Farklı bir tarz dedim, modern bir yaklaşım, önyargılarımı kaldırıp herşeyden arınmış şekilde dinledim ve de beğendim kendilerini.

Hatta yıllar sonra, ara sıra da olsa dinlerim, aklıma gelir eski zamanlar.

Sound açısından da fena bulmam The Climb'ı ancak sanki baterilerin kaydında mı bir sorun vardır yoksa bana mı öyle gelir, halen anlamış değilim. Fakat herşeye rağmen, baterileri bile güzel gelir halen.

Belki de hafif kirli gitar soundu'nun (gerçi steril-kirli bir sound gibi daha çok) arkasına çok öne çıkmayan davullar yerleştirme gayreti de olabilir.

Zamanında yerinde bir alternatifti The Climb. Fakat, artık bugün bir albüm yapmaya karar verirlerse benim üzerimdeki etkileri nasıl olur bilemem. Fazlaca etkileneceğimi düşünmüyorum.

Myspace'deki sayfalarında dinlediğim iki adet yeni parçadan edindiğim izlenimler olumsuz değildi ancak olumlu yönde de hiç değildi.

Anlayacağınız, zamanında dinledik, hamdık, şimdi artık piştik olgunlaştık. Eski The Climb'ı yine dinleriz ama yenisi gelirse aynısı olmaz hissi var içimde nedense.

Bakarsınız beni şaşırtırlar ve oturaklı bir müzikle karşıma dikiliverirler.

Umarım!

Perfectly Nothing klibi için buraya akın ediniz.

http://www.youtube.com/watch?v=uCJG-hiwWSE


favit'te oku

5 yorum:

Selin dedi ki...

Yeni albüm çıkarsalar kesin dinlerim diye garanti veremiyorum tabi ki ama eskilerini severek dinliyorum. Hatta bazen biraz fazla dinliyor bile olabilirim :)
iyi bir grup, şarkı sözlerini özellikle sevdiğim bir grup, öyle bir grup işte :)
myspace'de yeni şarkı bulamadım, acaba sorun bende mi :-/ principia'dan candy ve gone var myspace'de, özellikle sözlerine bayıldığım iki şarkı :) ilk albümden turning black vardı bir de bir şarkı daha ama şu an hangisi olduğunu hatırlayamıyorum, sayfayı da kapattım :)

Severiz, dinleriz yani, özetle durum budur :)

Besimi dedi ki...

yok sende hata yok sLn, hata bende :)))
ben çıkış albümlerini bildiğimden dolayı, ilk iki şarkı direk yenş geldi bana.
bayadır takşp etmemişim anlıycağın..

Selin dedi ki...

Daha geçenlerde bu adamlardan bahsedecekken detaylı bilgiye ihtiyacım oldu, arama yaptım azıcık, ilk albümden itibaren tanıyanlar Principia'yı çok beğenmiyor, okuduğum neredeyse bütün yorumlarda benzer şeyler vardı. Ben iki albümü aynı anda dinlediğim için belki de seviyorum ikisini de :)

Besimi dedi ki...

principia'ya şans vermem gerek galiba. ama myspace ve last.fm sayfalarını hiç beğenmedim. zayıf kalmışlar bu konuda...

Selin dedi ki...

web siteleriyle de çok ilgilenmiyorlar sanırım, arada bir konser için toplanıyorlar onun dışında hiçbir şey yapmıyorlar herhalde... (bu arada kendi web sitelerinden indirilebiliyor şarkıları)